Перничанин развесели българите в Лондон.Човекът е сложил надпис на колата си, на който пише I am

...
Перничанин развесели българите в Лондон.Човекът е сложил надпис на колата си, на който пише I am
Коментари Харесай

Перничанин развесели българите в Лондон

Перничанин  развесели  българи те в  Лондон .

Човекът е сложил  надпис  на  кола та си, на който написа " I am from Pernik / " Аз съм от  Перник " /, написа dunavmost.com.

Ето какво споделя духовития мъж:

" Здравейте! Аз съм от  Перник . Живея в Англия и желая да споделя някакви размишления и пристрастености, които ме глождат сега.

Нещата почват от там, че инцидентно карам голф, а на него не инцидентно написа – I am from Pernik. Повечето хора реагират на този  надпис  със усмивка, меко казано. Аз за това съм го поставил, с цел да има усмивки. Знаейки за  Перник  от занимателните изявления в обществените мрежи, множеството хора реагират предстоящо. Обаче, аз някак се надявах да се появят, да ме изненадат и такива, които ще разчетат по – мъдро  надпис а. Англичаните не го схващат,  българи те се смеят определяйки ме, допускам, като ме съпоставят с тях самите без да допускат.

Та… За тези,които не схващат, за тези, които се смеят с вицовете за  Перник  искам да кажа, че този град е дал доста на  Българи я. Който се съмнява може да прочете историята му. Само обстоятелството, че след тежкото земетресение през 2012г нямаше даже ранени, не е инцидентен. Строителството постоянно е било на равнище с качествени материали, другояче нещастието беше да е огромна.

А кукерите, тези пияни мъже във вонящи костюми…. Те се забавляват, те чакат цяла година този празник, трудейки се и импрпвозирайки над кукерските си костюми, отделяйки от залъка, с цел да са разнообразни, истински, традиционни…Защото в пернишкия район, както и в по – огромната част на страната няма огромни занимания целогодишно. Та тези хора, представят  БЪЛГАРИ Я пред света, представят  Перник , показват обичаи и традиции, които доста други са не запомнили.

Та за това АЗ се гордея с града в който съм израснал и макар, че че от доста години не пребивавам там, постоянно ще е в сърцето и душата ми.

PS. Не се срамувайте да говорите на акцент, когато прецените. Никой естествен човек няма да ви упрекна за това. А на ненормалните ма…… Живи и здрави "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР